Evolucioni i besëtytnisë
feja-kanibale.jpg ats-islamik-kudo.jpg shkenca-feja-grafik.gif njeriu-dhe-feja.jpg
Komente

kalimtar/e
kalimtar 
5 qershor 2009, 19:12
zakonisht, vetitë e fëmijërisë, shkojnë në ekstrem kur individi rritet.
krikëlli
krikëlli 
11 gusht 2011, 07:46
Skica pa dashje tregon si krijohet koncepti "i zotit": në fillim e trembim fëmijën me "gogolin" (pra hyn elementi i frikës nga një fuqi e padukshme), më pas vjen elementi i shpërblimit ("bëhu fëmijë i mirë që të të japë dhurata 'babagjyshi i Vitit të Ri'"). Në fund vjen sinteza që të ndëshkon, por dhe të shpërblen... "zoti".

gogoli + babagjyshi Vitit të Ri = zoti

Me një shikim më të hollë, evolucioni i besëtytnisë nuk është dhe aq në përshkallëzimin, se sa në sintezën e frikave dhe shpresave që i imponohen robit që në moshë të vogël.


Jep koment
Komentet e kalimtarëve moderohen në intervale kohore dhe sipas rregullave të pjesëmarrjes. Tematika e faqes është ateizmi dhe antiteizmi. Nuk pranohen komentet me propagandë, predikim apo provokim fetar të cilido lloji.
krikëlli  

krikëlli

furnizimi me birrë
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading