Duke zbatuar fjalën...
ats-vrasjet.jpg feja-kanibale.jpg islamucioni.jpg fjala-zotit.jpg kristianucioni.jpg diagrama-jpk.png
Komente

kalimtar/e
luli vocërr 
24 mars 2009, 14:45
:ahaha:
kalimtar/e
REi 
28 mars 2009, 13:33
hahahahha
art
art 
1 prill 2009, 01:05
E përjashtoj edhe fenë krishtere por ktu paskem keqkuptu diçka. Ktu po thotë se "Zoti" e viziton padrejtësinë që etërit pia bajkan bijve tyne. Nuk po ngjan si urdhër për ndëshkim.

Citim:
Eksodi 34:
7 që përdor mëshirën për mijëra njerëz, që fal padrejtësinë, shkeljet dhe mëkatin por nuk e lë të pandëshkuar fajtorin, dhe që viziton padrejtësinë e etërve mbi bijtë dhe mbi bijtë e bijve deri në brezin e tretë dhe të katërt".


Pra nuk kena ktu kontradikt me
Citim:
Ezekieli 18:
20 Shpirti që mëkaton do të vdesë, i biri nuk do të mbartë paudhësinë e atit dhe ati nuk do të mbartë paudhësinë e birit; drejtësia e të drejtit do të jetë mbi të, pabesia e të pabesit do të bien mbi të.


Por ja vlen me dyshu në kta të fundën. Do vdes? Prej kujt? Njeriut? Nëse po, atëhere kem kundërshtim me urdhnesën "nuk duhesh të vrasësh".

E sa për
Citim:
Eksodi 31:
15 Do të punohet gjashtë ditë; por dita e shtatë është e shtuna e pushimit, e shenjtë për Zotin; kushdo që do të bëjë ndonjë punë ditën e shtunë do të dënohet me vdekje.


Kjo mjafton si shembull padrejtësie absurde biblike.

Nuk duhësh të vrasësh. Por për Zotin bëru mizor. Kjo asht arsyja pse njerëzit gjithë i kanë justifiku vrasjet e veta si qëllime të shenjta. Pse kurrë nuk kanë pushu luftërat e vrasjet e ndryshme, mos ta harojmë mesjetën e erët!
vampiro
vampiro 
1 prill 2009, 01:26
ja bibla katolike

Citim:
Dalja: 34

7 që qëndron besnik me mijëra brezni, që e duron fajin,
kundërshtimin dhe mëkatin,
por nuk lë pa ndëshkuar asgjë;
që e ndëshkon paudhësinë e etërve në fëmijë,
madje në nipa ‑ në të tretën e në të katërtën brezni
”.

http://www.bibla.net/?cid=1,119


po të njëjtën gjë thotë dhe ajo me "vizita" ke bijt e brezat lart... ku s'e shef kontradiktën? hapur fare ësht!!
kalimtar/e
DarkGoroTh 
1 prill 2009, 14:22
kisha dasht te gjeni me shum kesi fakte dhe ti sillni ketu por ti pare te gjithe, flm per mirekuptim.


Jep koment
Komentet e kalimtarëve moderohen në intervale kohore dhe sipas rregullave të pjesëmarrjes. Tematika e faqes është ateizmi dhe antiteizmi. Nuk pranohen komentet me propagandë, predikim apo provokim fetar të cilido lloji.
krikëlli  

krikëlli

furnizimi me birrë
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading