Politeizmi


Politeizmi nga trajtat greke "poli = shumë" dhe "theos = zot", është besimi në më shumë se një "zot".

Hyrja në përdorim e këtij emërtimi ka ardhur si nevojë për të dalluar fetë meslindore me karakter të centralizuar monoteist, nga ato pararendëse vendase që në të shumtën e tyre i përkasin paganizmit.

Për këto shkaqe, politeizmi, rëndom, nuk shihet si kategori e mirëfilltë e teizmit, pasi sipas njësisë shoqërore e gjeografike, merr kuptim të ndryshëm duke anuar herë nga teizmi, herë nga paganizmi.
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading