Objektivizmi


Objektivizmi është qëndrimi filozofik që pohon se gjithësia në tërësinë e saj është dhe funksionon në bazë rregullash të qëndrueshme dhe vepron mbi gjithçka në mënyrë të parashikueshme, pavarësisht aftësisë së njerëzve të ndryshëm për ta perceptuar, apo parashikuar, këtë gjendje e veprimtari.

Pra, gjithësia, si realitet, vepron e pavarur nga vlerësimet e mendjes njerëzore, e pavarur nga vlerat apo veçoritë që njeriu i vesh sendeve apo dukurive.
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading