Siri: ISIS vijon me shkatërrimin e statujave të lashtësisë


Foto të reja janë shpërndarë në internet që tregojnë militantët e ISIS-it duke shkatërruar një numër të madh statujash nga e kaluara arkeologjike e qytetit antik Palmira në Siri.

Sipas një deklarate të militantëve të ISIS-it, këto statuja përshkruhen si “kontrabandë”.

Ata thonë se njerëz të tjerë janë përpjekur t’i fshehin dhe t’i ruajnë nga frika e shkatërrimit këto statuja, por pasi janë kapur nga xhihadistët, janë detyruarar t’i shkatërrojnë vetë me duart e tyre.

Shkatërrimi i statujave historike ndodhi përpara syrit të një turme të madhe njerëzit, që shfaqet duke brohoritur.


Foto

Burimi2 korrik 2015


Komente

Jep koment

Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading