Arabi: Ateistët shtojnë numrin në internet


ateistet-arabe.jpg Në shumë vende arabe ateizmi është i jashtëligjshëm, në disa syresh mohimi i fesë dënohet me vdekje. Mosbesimi gjithashtu nuk mund të pohohet në publik.

Por duket se interneti ka mundësuar atë që ndalojnë teokracitë, ateistët e vendeve arabe të mblidhen në një vend ku mund të shprehen të lirë.

Për këtë qëllim është hapur forumi në adresën el7ad.com (transkriptim i Ilhad, që do të thotë ateizëm) me emrin "Arab Atheists Network" (Rrjeti i Ateistëve Arabë) e që tashmë numëron 15'000 anëtarë.

Lajmi është botuar dhe në të përjavshmen gjermane "Die Zeit" ku theksohet se në diskutimet e forumit marrin pjesë dhe femrat dhe se faqja ndodhet nën sulm të vazhdueshëm informatik nga islamikët, që me shpirtin e tolerancës që i karakterizon lëshojnë sharje e kërcënime nga më të ndryshmet.
9 maj 2010


Komente

kalimtar/e
Stop Injorancës 
9 maj 2010, 12:38
E po ç'u prishën edhe këta arabët...!

Gjuha e tyre - gjuha e Zotit, veshja e tyre e shkretëtirës - veshje botërore, emrat e tyre - të shenjtë, kultura e tyre - dobësia e Zotit, popull i zgjedhur, histori e stisur, toke e shenjtë, femra skllave. Të drejta për pedofilët dhe përdhunuesit, martesa poligame...

U paska hyrë djalli arabëve, kështu që arabt shqiptarë të bëjnë kujdes...
kalimtar/e
Anarkisti 
11 shtator 2010, 03:06
Kam nje urrejtje te papershkrueshme per shqiptaret arab! nuk u ze shume faj pse jane te tille, sepse i kuptoj arsyet, por me shkaktojne stres te madh.

Jep koment

Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading