Vasfi Visoka
Vasfi Visoka
Publicist, biolog
Dr.
Një femër aziatike dhe orientale nuk ka sesi t'i japi një kontribut pozitiv shoqëris t'onë t'etshme për një jetë më të lumtur e më të shkëlqyer - sikur shumica e gravet muhamedane në Shqipërin e Vjetër, ashtu edhe një pjesë e madhe e grave kosovare, ndër qytetet, nuk kanë ndonjë funksjon shoqëror të plotë! Kjo mungesë kulture e ky pasivitet formon një nga plagët më kryesore të shoqërisë s'onë. Një edukatë e gabuar, një besim fanatik, një botkuptim oriental, dhe një egoizmë gjinore, këtë fuqi kombëtare, këtë dinamo energjike, e ka mbështjellë nën lecka duke e robëruar mbrapa kafazavet.
1943
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading