Robert Ingersoll
Robert Ingersoll
Politikan, orator, shkrimtar - SHBA
"Blasfemi" është çka i hakërrehet dogma e vjetër një të vërtete të re.
Injoranca jonë është zoti, dija jonë është shkenca.
Njerëzit sa më inteligjentë bëhen, aq më pak u duhen predikuesit e aq më shumë mësuesit.
Hiqi kishës të mrekullishmen, të mbinatyrshem, të pakuptimtën, të paarsyeshmen, të pamundurën, të panjohurën dhe absurden e s'mbetet gjë tjetër.
Frymëzimi i Biblës varet nga injoranca e atij që e lexon.
Pastorët thonë se na mësojnë të japim lëmoshë. Kjo është e natyrshme. Ata vetë jetojnë prej lëmoshëve. Tërë lypësit predikojnë se të tjerët duhet të japin.
Kishat nuk kanë besim tek njëra-tjetra. Pse? Sepse e njohin njëra-tjetrën.
Me sapun pagëzimi është gjë e mirë.
Klerikët e dinë që unë e di se ata e dinë se nuk dinë.
Një njeri që sot do të ndiqte mësimet e Dhiatës së Vjetër, do të ishte kriminel. E nëse do të ndiqte rigorozisht mësimet e së Resë, do të ishte i çmendur.
Duart që ndihmojnë janë fort më mirë se buzët që luten.
Ky krim i quajtur "blasfemi" u shpik nga priftërinjtë me qëllim mbrojtjen e doktrinave që nuk qëndrojnë dot vetë.
Me ç'mund të kujtoj, nëpër ungjij nuk ka një fjalë të vetme në lavdërim të inteligjencës.
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading