Odise Paskali
Odise Paskali
Skulptor, kritik, publicist, deputet (anëtar i Këshillit të Epërm Korporativ, 1943)
(Skulptor i Popullit)
Dogmat fetare janë dokrra e përralla të rreme. Ka kush shikon ëndrra në gjumë dhe kush me sy hapur. Le pastaj çështja s’është me spekulacion intelektual po mjeshtri e tregti. Ndërgjegjja kushtëzohet prej gjendjes trupore, është emanacion i saj.
Është ndjenjë atavike feja për shqiptarin. Aq është e vërtetë kjo sa ai qëndron indiferent për cilësitë "hyjnore të Krishtit e të Muhametit", sa nuk harxhon një grosh në emër të tyre.
1925
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading