Mungon
Nonda Bulka
Shkrimtar, publicist
Afetarizma nuk shpie në dëshpërim, por në jetën e vërtetë, pa ëndrra të kota, pa përralla, pa mistikë, sidomos pa vanitet.
1935
"Zoti mundon ata që do", - thotë libri i shenjtë. Tash e tutje le t'i lutemi zotit të mos na dojë më.
1932
Që feja e re (të cilën nuk e di si quhet) mund t'i japë priftit lumturi të përjetshme, asnjeri s'e besoj ta kundërshtonte. Por kush mund të më thotë, përse feja e vjetër të mos e shpinte dhe ajo në gjirin e ngrohtë e të qetë të shën Pjetrit? Se, siç thotë populli tërë derrat një turi kanë. Të gjitha fetë një bazë, një qëllim kanë.
Më 1932 në Elbasan, me rastin e konvertimit të një prifti ortodoks në uniat.
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading