Kisha
Kisha
Virus mendor
Shteti nuk ka asnjë të drejtë të lejojë këdo që të predikojë e t'i bashkohet çfarëdo feje që dëshiron.
Xhovani Mastai (Piu IX)
Dikur thuhej se tërë bindjet fetare duhet të ishin të lira dhe të adhuroheshin lirisht në publik. Ne katolikët e kemi hedhur poshtë këtë ligj, sepse bie ndesh me kanonin katolik.
Barnaba Kiaramonti (Piu VII)
Një Galileo në dymijë vjet mjafton.
Euxhenio Paçeli (Piu XII)
"Të marrë dënimin e merituar ai që thotë blasfemi, që dëmton rëndë moralin publik, ose që shkakton a nxit urrejtje a përbuzje ndaj fesë ose Kishës".
1369 "Kanoni kishtar"
Na ka shërbyer më së miri, ky miti i Krishtit.
Xhovani Mediçi (Leoni X)
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading