Passepartout, ose si feja i bën shqiptarët në IRJM të mos kenë dinjitet kombëtar

Emisioni "Passepartout" i datës 19 tetor 2010 në Tv Alb, një emetues shqiptar në Shkup, është një nga ato ngjarje që vërtetojnë se feja islamike i ka bërë shqiptarët e Maqedonisë që t' u mungojë dinjiteti kombëtar shqiptar. Se është një gjë të thuash jam shqiptar, dhe një gjë tjetër të kesh dinjitet kombëtar...

Qendra e Tiranës me tre xhami dhe një tyrbe!

Deklarimi i kryetarit të bashkisë së Tiranës Edi Rama se do të ndërtohet një xhami e re në qendër të Tiranës, prapa Pallatit të Kulturës, është një nga thëniet që bart implikime më serioze afatgjata, që është bërë ndonjëherë nga ndonjë politikan në krejt historinë e shtetit shqiptar. Qendra e një qyteti, aq më...

A jemi ne politeistë?

Kur Vaso Pasha do të shkruante në fund të 1800-ës se "feja e shqiptarit është shqiptaria", besoj do të kishte parasysh më shumë se një thirrje kombëtare për shpëtimin e kombit, faktin se bashkëkombësit e tij nuk ishin edhe aq fetarë sa ky element të përbënte një çelës propagande apo thirrjeje për zgjim kombëtar, por...

Antishqiptarizëm në Kastriot, festohet për sulltan Muratin?!

“Ata që kanë kontrolluar të kaluarën do të përpiqen të përcaktojnë edhe të ardhmen.” - Xhorxh Orvell, 1949 Bilborde apo pano të mëdha në gjuhët maqedonisht dhe turqisht në Tetovën me 90% shqiptarë (!) si dhe shqip dhe turqisht (!) në Prishtinën me 1 milionë shqiptarë dhe asnjë turk, kanë bërë ftesë apo kanë...

Antiteizmi si mbrojtës i shtetit kombëtar shqiptar

Në gadishullin tonë vihet re se historikisht shtetet, që u krijuan, u krijuan në bazë përkatësie dhe identiteti fetar popullsish racialisht heterogjene. Përjashtimi i vetëm ka qenë shteti shqiptar, i cili u ringrit në bazë të përkatësisë kombëtare duke e shmangur në mënyrë të hapur atë fetare. Si i tillë, shteti...

Dialog mes dy shqiptarëve

Katoliku: Besa du m'u kthy në mysliman! Myslimani: Pashë familjen, mos um trano. Un jam kah du m'u ba katolik e ti kishe po bahna mysliman! Katoliku: Le bre se s'kokshe në veti ti, po katolicizmi fe palidhje bre! Myslimani: Ani provoje temen, me kan e mir e kisha majt un!

Tradita myslimane dhe shqiptarët "myslimanë"

Ne shqiptarët myslimanë kemi praktikuar ato pak rite të mbetura nga okupimi shumëshekullor turko-mysliman dhe jemi ballafaquar me problemet e vërteta të jetës, qoftë për një mbijetesë apo një jetë më të mirë. Vlerësimi i të huajve ishte se jemi “myslimanë të lehtë”. Por, çfarë u mendua kur na quajtën “myslimanë të...

E vërteta (e përkatësisë fetare) dhe interesi kombëtar

Çuditërisht qenka bërë e pranueshme, e moralshme, madje edhe e këshillueshme të gënjesh, ose të mos thuash të vërtetën për hir të “interesave kombëtare”. Sado që vras mendjen, nuk më bije ndërmend rast tjetër nga historia kur Shqiptarët të kenë ndjerë nevojën të shtrembërojnë, ose të fshehin të vërtetën për të...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading