Shkenca do të zëvendësojë të mbinatyrshmin

Shkrimi është pjesë e polemikës së Ismet Totos me françeskanët Harapi e Fishta gjatë vitit 1934 në shtypin e kohës. Nga shënimet e shkurtëra, që bëmë më lart, duket sheshit se evolucioni që bëri idea e perëndisë që nga njeriu primitiv e gjer tek Krishti, është i madh. Idea e zotit, duke dalë nga qarku i ngushtë i...

Feja dhe statistikat fetare në Shqipëri

Pjesa më e madhe shqiptarëve sot në Shqipëri i përkasin një konglomerati jo-fetar dhe ateist që kap rreth 75% të popullsisë. 1 2 3 4 5 Historiku i shkurtër Në lashtësi duke filluar që me pellazgët e mes ilirëve deri në krijimin e Bizantit nga Konstandini i Madh, dy kultet kryesore të adhurimit të natyrës kanë qenë...

"Respekt" ndaj fesë?!

Jo rrallë, madje kohëve të fundit ca si shpesh, hasim në jetën e përditshme në biseda e debate rreth temave fetare replika të tilla si "S'keni turp që s'respektoni fenë", "S'ju vjen zor, feja kërkon respekt", "Ju, duhet të respektoni fenë", "të respektoni fetarët", "të respektoni besimtarët", "të respektoni besimet e...

Ping-pong politik në Tiranë me "Konferencën Islamike"

Një ftesë e dërguar ditët e fundit në Tiranë, krahas 56 kryeqyteteve të tjera të vendeve anëtare nga Sekretariati i Përgjithshëm i Organizatës së Vendeve Islamike, për të marrë pjesë javën e parë të tetorit në një sesion të jashtëzakonshëm të ministrave të jashtëm të kësaj organizate në Doha të Katarit, ka shkaktuar...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading