Të pafuqishëm përballë ekstremizmit fetar

“Me uniformën e infermieres dhe me shaminë e bardhë të mbështjellë me kujdes në kokë, duke mos lënë jashtë saj asnjë fije floku, ajo ngjitet shkallëve të Klinikës së Gjinekologjisë pa i përfillur shikimet kureshtare të kalimtarëve. Pasi u ofron përkujdesje pacienteve të shtrira në këtë klinikë, diku nga mesdita, ajo...

Në hapësirën shqiptare ndërkombëtarët po investojnë në kisha e xhami

1. Turqia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe në Shqipëri, Kosovë e Maqedoni po ndërtojnë e po inagurojnë në mënyrë festive Xhami, furra buke dhe, po hapin shumë kurse për rrobaqepsi - Fabrikat dhe investimet kapitale nga këto shtete po mungojnë-. 2. Greqia po ndërton objekte fetare ortodokse gjithandej Jugut të...

Kur "Konferenca Ipeshkvnore e Shqipërisë" i dërgon letër shtetit shqiptar nga adresa e "Caritas"

Letra që Konferenca Ipeshkvnore e Shqipërisë u ka dërguar Presidentit të Republikës Nishani dhe Kryeministrit Rama për çështjen e ambasadorit shqiptar pranë Selisë së Shenjtë mban adresën “Rruga Don Bosko, nr. 4 Tiranë” që është adresa e selisë së organizatës Caritas në Shqipëri. Normalisht, adresa e selisë së...

Problemet tona shoqërore: Mbulesa e grues

Invazjoni i Shqipnis prej Turqve, midis fatkeqsive të tjera, na solli edhe ate të mbulesës së grues që adoptoi fen myslimane. Rrjedhimet e kësaj fatkeqsije duken përherë ma të mdhaja kur të mendohet se peçeja ka qenë edhe pjesërisht vashdon të jetë nga njena anë një brengë për gruen në çdo pikëpamje dhe nga ana...

Botëkuptimi fetar i shqiptarit

Pellazgët, ilirët, pra, shqiptarët e hershëm ishin paganë. Ata adhuronin natyrën, forcat natyrore dhe mbi të gjitha Diellin e Tokën, lindësit dhe ushqyesit e jetës, “perëndi që vetëm japin dhe pa të cilat nuk mund të ketë jetë”. Për shumë e shumë shekuj, qysh nga thellësitë e parahistorisë ishte kështu: Dëshmon...

Ajazma e paput

Papa Ilia ishte ulur në hajatin e kishës dhe numëronte rruazat e tespijes. - Hë, - fliste sikur të kish aty pranë priftëreshën, që ja dinte të gjitha huqet. – Ke parë kështu ti? Erdhi kohë e keqem që s’pyet njeri as për shenjt e shenjtorë, u paçim uratën – dhe papu bëri tri herë kryqi, - pa le për prift e psalt....

Intervistë me zotin

Audienc’i kërkova Zotit t’madh e të lëvduar E shumë gjëra sqarova Të botës ku kam jetuar. Ç’është – i thashë – synetllëku? Më tha, mjekrën duke kruar: - S’është prej budallallëku, Po diçka shum’e studjuar. Ja, - tha – si pun’e çobanit: Bagëtin’në vesh e shpojnë, Të ndahet stani prej stanit; Ndryshe si do t’i...

Pas meshës

(Rreth e rreth ajodhimës katër priftërinj. Mbi ajodhimën dhjetra e dhjetra meshë. Në duart e priftërinjve, thasë e shishe me verë. Salla e madhe e kishës është boshatisur. Vetëm kallogjeri shuan kandilët duke psallur) PRIFTI I PARË: (Duke ndarë meshët në katër grumbuj). Një ti, një ti, një ti, një unë. PRIFTI I...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading