PO mësimit të fesë në shkollë

A duhet dhënë feja si lëndë mësimore në shkollë? Unë pa hezitim përgjigjem me një PO të madhe. Është domosdoshmëri, veçanërisht për ne që qarkullojmë një tollovi idesh dhe përfytyrimesh të paqarta për fenë. Dhënia e lëndës së fesë në shkollë është ide e shkëlqyer nëse zbatohet mirë dhe ndershëm. Nuk e di në detaje...

Qeverisja moderne dhe degradimi deri në këtë farë feje

Asnjë argument bindës nuk gjendet për çdo prezantim shtesë të fesë në shkollë. Nuk i shërbejnë progresit as pritja me entuziazëm e këtij lajmi të qeverisë shqiptare nga Obama, nuk qëndron as justifikimi se kjo lëndë do mbrojë fëmijët nga viktimizimi xhihadist, i theksuar nga Rama; as ngërçet e stërkëmbsheve të...

Mendime për historinë e feve si lëndë mësimore

Në një shtet laik dhe, sidomos, të themeluar si laik, lënda e historisë së feve nuk ka se përse të mos ketë vendin e vet në programet arsimore. Në gjendjen e sotme problematike të kulturës shqiptare, specialistëve të arsimit nuk do t’u shkonte qëndrimi i aristokratëve francezë që mburreshin: “Ne kemi Voltaire-in,...

Cili është qëndrimi i KMSH-së ndaj kryengritjes islamike të Haxhi Qamilit?

Kryetari i "Komunitetit Mysliman të Shqipërisë" Skënder Bruçaj mallkon terroristët e Brukselit, por nuk ka thënë asgjë kundër kryengritjes islamike të Haxhi Qamilit në Shqipëri, në 100-vjetorin e saj Me rastin e sulmeve terroriste islamike në Bruksel, Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Skënder Bruçaj tha...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading