Simbolika e xhamisë me katër minare në Tiranë

Kur pas përfundimit të luftës në Bosnjë-Herzegovinë, në Sarajevë do të ndërtohej një xhami e madhe e financuar nga Arabia Saudite, entuziastët në fillim kërkuan që ajo të ishte një xhami me katër minare, e denjë për të qenë xhami mbretërore, meqënëse do të sponsorohej nga Mbreti Fahd. Por autoritetet ndërkombëtare që...

Xhamia e madhe apo hija e neootomanizmit në Tiranë

Me shumë bujë u shpall shou i radhës nga kryeministri për ndërtimin e Xhamisë së Madhe, në lulishten e Parlamentit, duke e quajtur këtë një ditë historike për besimtarët myslimanë shqiptarë. Në prani të më shumë bodigardëve dhe kamerave televizive se sa besimtarëve, Berisha dhe beniaminët e tij, më shumë se një nisje...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading