Fanatizmi, ja armiku

Në asnjë vend tjetër të botës nuk është përligjur thënia e famshme e Gambetta-s kundër fanatizmit fetar më shumë se sa në Shqipërinë e sapokrijuar, sidomos në kohën kur lindi shteti shqiptar. Në këtë periudhë, veçanërisht armiku kryesor i nacionalizmit shqiptar ishte kuçedra me dy kokë, fanatizmi mysliman e ortodoks...

Feja dhe ateizmi

Pasqyra e lëndës 1. Prezantimi i temës 2. Fetë, objekt i polemikës shekullore të njerëzimit 3. Të besuarit është zgjedhje dhe zgjidhje personale 4. Koha e teokracisë politike ka perënduar 5. Kërcënimet me gjuhën fetare, nuk pinë ujë fare në ndërgjegjen shqiptare 6. Ndarja e fesë nga shkolla, arsimi laik është...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading