Andekdota nga jeta e Hasan Tahsinit

Kur i vajti një herë për vizitë një miku në Ninat, me të hyrë në shtëpi ai e përshëndeti Hasan Tahsinin në gjuhën turke. Hasani nuk iu përgjigj fare. - Përse nuk më përfill e s’më përgjigjesh Hasan efendi – i tha miku. - Nuk është e vërtetë se nuk të përgjigjem, - ia ktheu Hasani. – Edhe heshtja është një përgjigje...

Shitja e shenjtorëve

Më kujtohet shumë mirë një ditë e Ujit të Bekuar, që binte në palcën e dimrit, kur prifti hidhte kryqin e «shenjtë» në ujë e besimtarët suleshin duke çarë ujin e akullt të lumit për ta gjetur dhe për të siguruar «fatin e mirë» për atë vit. Tani më vjen çudi se si nuk e quanin ditën e ujit të mallkuar, pasi atë ditë...

Minosi dhe Sostrati

1. MINOSI - Ky cubi, Sostrati Pirat që ka jetuar në shek. IV para erës së re, le të hidhet në Piriflegeton, atë plaçkitësin e faltoreve le ta shqyejë Himera, kurse tirani, o Hermes, le të vendoset pranë Titit Titan, bir i Geas. Fyejti perëndeshën Leto dhe prandaj zotat e vërvitën në Tartar.; edhe...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading