Problematiciteti shqiptar

Problemi ose problematiciteti shqiptar... - Kemi trashëguar, thonë, një të shkuar kaotike; po kalojmë, thonë, një të tanishme kaotike: e ardhmja paraqitet si një zero matematike: "Shiko të shpëtosh kokën tënde!" Këtë këngë vajtuese të këndojnë sot Pleq e të Rinj, dogmatikë e liberalë. Të ditur, të paditur, të...

Përgjigje revistës «Leka»

Revistën «Leka» e gjeti si ajo puna e çifutit që tregojnë pleqtë: Hem të rreh, hem qan! Derdh lot të shënjtëruar revista jesuite, se gjoja po atakohet nga të gjitha anët. Në realitet është ajo që atakon gjithë ata, të cilët nuk mendojnë si ajo. Revista «Leka» atakon laicizmin dhe çuditet si dolli një njeri që të...

Posulle gjyshit t'im në parajsë

Letrat që i ka shkruar tash së fundi gjyshit të tij në parajsë z. Lek Maloku, me anë të kësaj shtylle t'Arbënisë, më suallnë bindje më në fund se do të jetë gjetur ndonjë mënyrë se si na të gjallët mund të merremi vesh me ju të vdekurit. Çpikja në fjalë mund të ketë ngjarë nga vështirësia që gjejmë na të gjallët të...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading