Prifti, feja dhe Shqipëria

Një prift shkelmoi fenë e vet dhe pushtoi një më të mirë. Plak i thinjur, i urtë, rrojti një jetë plot kujtime; me një gjest u dha shtymën kur kuptoi që e vërteta ish gjetkë; vuri re se alltari që adhuronte, ish kallp. Po të mbante një fjalim përpara besnikëvet që tradhëtoi, mund të thoshte: “Ato që ju kam thënë...

Liria dashurore

“Kemi lindur për dashurinë dhe vetëm me anën e saj njohim njëri-tjetrin. Kemi nevojë për dashurinë si lulja që ka nevojë për diell”- WILLIAM PLATT Të mos ju gënjejë titulli i sotmë. Do të bëj fjalë për FAMILJEN ashtu siç paraqitet brenda në përpjekjen moderniste të shoqërisë s’onë dhe ashtu siç e do Neo-Shqiptarisma...

Shkenca do të zëvendësojë të mbinatyrshmin

Shkrimi është pjesë e polemikës së Ismet Totos me françeskanët Harapi e Fishta gjatë vitit 1934 në shtypin e kohës. Nga shënimet e shkurtëra, që bëmë më lart, duket sheshit se evolucioni që bëri idea e perëndisë që nga njeriu primitiv e gjer tek Krishti, është i madh. Idea e zotit, duke dalë nga qarku i ngushtë i...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading