Kombësia dhe kleri katolik

Rallë fort asht ndigjue nëpër botë që klerikalizmi i ka ba mirë nji kombit, por përkundra asht mundue me çfardo armet me i lanë kombet në terr tue qenë ato, jo veç të parët e fesë, veç si edhe shpeshherë (sidomos n’shekujt e parshëm der në kohët e mbrame) edhe t’parët e shekullit, luftarë, mësues msojtoresh...

Betimi mi flamur (Himni i Flamurit)

Rreth flamurit të përbashkuar, me një dëshir' e një qëllim, të gjith' atij duk' ju betuar, të lidhim besën për shpëtim. Prej lufte veç ay largohet, që është lindur tradhëtor, kush është burrë nuk frikohet, po vdes, po vdes si një dëshmor! Në dorë armët do t'i mbajmë, të mprojmë atdhenë më çdo kënt, të drejtat tona...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading