PO mësimit të fesë në shkollë

A duhet dhënë feja si lëndë mësimore në shkollë? Unë pa hezitim përgjigjem me një PO të madhe. Është domosdoshmëri, veçanërisht për ne që qarkullojmë një tollovi idesh dhe përfytyrimesh të paqarta për fenë. Dhënia e lëndës së fesë në shkollë është ide e shkëlqyer nëse zbatohet mirë dhe ndershëm. Nuk e di në detaje...

Qeverisja moderne dhe degradimi deri në këtë farë feje

Asnjë argument bindës nuk gjendet për çdo prezantim shtesë të fesë në shkollë. Nuk i shërbejnë progresit as pritja me entuziazëm e këtij lajmi të qeverisë shqiptare nga Obama, nuk qëndron as justifikimi se kjo lëndë do mbrojë fëmijët nga viktimizimi xhihadist, i theksuar nga Rama; as ngërçet e stërkëmbsheve të...

Mendime për historinë e feve si lëndë mësimore

Në një shtet laik dhe, sidomos, të themeluar si laik, lënda e historisë së feve nuk ka se përse të mos ketë vendin e vet në programet arsimore. Në gjendjen e sotme problematike të kulturës shqiptare, specialistëve të arsimit nuk do t’u shkonte qëndrimi i aristokratëve francezë që mburreshin: “Ne kemi Voltaire-in,...

Cili është qëndrimi i KMSH-së ndaj kryengritjes islamike të Haxhi Qamilit?

Kryetari i "Komunitetit Mysliman të Shqipërisë" Skënder Bruçaj mallkon terroristët e Brukselit, por nuk ka thënë asgjë kundër kryengritjes islamike të Haxhi Qamilit në Shqipëri, në 100-vjetorin e saj Me rastin e sulmeve terroriste islamike në Bruksel, Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Skënder Bruçaj tha...

Koalicioni i mjekrave të yndyrta

Para një muaji, diktatura islamike e Arabisë Saudite shpalli një ligj, sipas të cilit, të mos besosh te zoti është terrorizëm. Domethënë, për një nga regjimet më të egra në botë, për një shtet që pret rregullisht duar dhe vret njerëz me gurë shesheve, për një shoqëri që e mban gjysmën e popullsisë të mbuluar me...

Me dëshmitaren e Jehovait

Në një tarracë kafeneje po lexoja në celular një artikull tek revista gjermane “Focus“, ku thuhej se në galaktikën tonë, në Rrugën e Qumështit, ka diku 100 deri në 400 miliard yje. Nëse marrim mesataren e supozimit, atëherë mund të thuhet se janë së paku 200 miliard, por nëse themi dhjetë për qind prej tyre janë si...

Kërkimi shkencor? Një term i huaj për Shqipërinë

Deri një vit më parë Shqipëria numëronte 59 universitete dhe shkolla të larta (15 publike, 44 private), një Akademi të Shkencave, një qendër të studimeve albanologjike dhe rreth 20 qendra të tjera të emërtuara për kërkimin shkencor. Për një vend me vetëm 2.8 milion banorë aktivë bilanci numerik i institucioneve të...

Sforcimi i fesë mbi shqiptarët – thembra e Akilit që vret

Fanatizmin fetar te shqiptarët e kanë mbjellë dhe e mbjellin kryesisht kundërshtarët historikë të shqiptarëve dhe shtetet që për interesa të tyre gjeostrategjike mundohen t’i zgjerojnë kufijtë e konfliktit anti-Perëndim. Kështu është vepruar që nga koha e fillimit të tkurrjes së Perandorisë Osmane nga Ballkani e...
Aktualitet | Shkrime | Video | Thënie | Shpoti | Forum | Terminologji | Dijeni | Kontakt

 ateistet.org © 2007 - 2017 I
mbylle
Loading